sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

hyppytekniikasta

Olen katsellut vanhoja kuvia musta ja Larasta ja verrannut niitä tämän kesän kuviin. Aika paljon ollaan kyllä kehitytty, mutta meillä on vielä pitkä matka edessä enkä pysty odottamaan kunnes päästään treenaamaan lisää!

Mutta mikä se hyvä hyppytekniikka sitten onkaan?

Minun mielestäni, oikeita tekniikkoja on monta. Toiset hevoset saattavat hypätä korkealle keräämättä jalkojaan, nehän kuitenkin pääsevät esteiden yli ilman virhepisteitä joten...onko tämä yes vai ei? Se hyppää mielummin korkealle kun kerää jalkansa, mutta se ottaa enemmän aikaa. Mun mielestä tää on okei, mutta sitten taas kun pitäisi hypätä uusinnassa vähän reippaammin ja sujuvammin, eikö esteitä sliikkaava hevonen olisi parempi? Siis hevonen, joka hyppää esteet läheltä puomia muttei kuitenkaan tiputa.

Laran tekniikka on ihan hyvä suurimmaksi osaksi mutta sitten taas välillä tulee tällaisia hyppyjä että ei tiedä oikein miten päin olla.


Tai tällaisia.................................


Molemmat kuvat ovat 80cm luokasta ja musta tuntuu että Lara ei oikein ota ton kokosia esteitä tosissaan. Mutta mitäs tässä voi sanoa? Sillä on kyllä hyvä tekniikka mutta vaan sillon kun sitä huvittaa.....heh...joo.

Kun nyt hyppytekniikasta puhutaan, niin niitä voi jakaa eri ryhmiin, esimerkiksi etujalkojen tekniikka, takajalkojen tekniikka, selän käyttö etc. Aja Antan hevonen, Cat Walk, hyppää esimerkiksi ilmavasti, keräämättä etujalkojaan mutta sitten taas se heittää takajalat niin ylös esteen päällä että Aja meinaa lentää sieltä kun leppäkeihäs esteen jälkeen.

prkl hän avaa takaa ja hyvin haha. :D
Niitä löytyy kans niitä etukoipien nostelevia kans!

kuva tumblrista.
Näin tän gifin tumblrissa ja jäin vaan tuijottamaan sitä. Mä olin ihan lumottu. Kattokaa miten se vaan leijuu sen yli ja miten se pinnistää vielä ilmassa! mitvit! Ihan sairas.


No, mikä teidän mielestä on hyvä hyppytekniikka? Linkatkaa kuvia, videoita tai selittäkää kirjoittamalla. Tää on niin kiinnostavaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti