torstai 17. toukokuuta 2012

Norjan itsenäisyyspäivä!

Tänään Norja viettää itsenäisyyspäivää ja täällä on ollut kaikkea kivaa tapahtumaa! Olin aamulla ensin kaverillani Katrinella syömässä aamiaista kolmen muun kaverin kanssa. Tämä on siis perinne joka tehdään joka itsenäisyyspäivänä. Meillä oli tosi hauskaa! Katrinen perhe oli tehnyt meille ison ja mahtavan aamiaispöydän missä oli mm. brunostia, munakokkelia mihin oltiin sekotettu purjoa, mansikoita, erilaisia voita ja majoneesin tapaisia tuubeja. Oli hauska maistaa uusia makuja. :) Brunost (en tiedä jos sitä sanaa edes on suomeksi? suoraan käännettynä se olisi ruskeajuusto) on ruskeeta juustoa joka on tehty lehmän tai lampaan maidon herasta. Brunost on yksi Norjan erikoisuuksista.

brunost
Sen jälkeen mentiin minun pikkusiskoni koululle katsomaan niiden lapsimarssia, Sofiekin marssi siis siellä. Kaikki olivat pukeutuneita Norjan kansallispukuihin (bunad), ne on kyllä tosi hienoja ja jumalattoman kalliita! Oli hauska olla melkein ainoa ilman bunadia. :D Marssi loppui pienelle kukkulalle missä oli monta kioskia mistä sai ostettua juomaa, makkaraa, ilmapalloja etc. Siellä sai myös osallistua arvontoihin ja siellä järjestettiin leikkejä lapsille.

Katrine, minä ja Hedda
minä, äiti ja sofie

Lähdettiin sieltä n. yhdeltä ja mentiin kodin kautta tallille. Lara sai paljon porkkanoita ja leipiä itsenäisyyspäivän kunniaksi, ja se ahmatti kyllä tykkäsi! Meidän kouluvalmentajan piti ratsastaa Lara eilen läpi, mutta kun tulin tallille niin Lara yski vähän enkä viitsinyt ottaa mitään riskiä että se menisi pahemmaksi, joten peruin ratsastuksen. Päätin että otetaan mielummin pari kevyempää päivää että päästään ensi viikolla treenaamaan kuitenkin normaalisti. Eilen sitten vain ravailtiin vähän maneesissa ilman satulaa ja löysästi. 

Tänään mentiin koko konkkaronkka ulos lenkille kun oli kiva ilma. Äiti, Sofie, Kamu, Lara ja minä. Sofie otti vähän videota ja mooonta kuvaa. Lara ei yskinyt kun vain kerran! Onneksi! Huomenna Madde tulee ja Lara menee kyllä vielä suht kevyesti.

Kaikki kuvat ja video siis Sofien ottamia, kiitos!



hehe mätsättiin vahingossa
 Argh ärsyttävää kun blogger ei toimi. En saanut ladattua kuvia suoraan bloggeriin enkä URL:llän kautta, joten jouduin lisäämään kaikki puhelimen kautta. Sen seurauksena on erittäin huonolaatuiset kuvat. -.- Noei voi mitään. Toivottavasti tämä korjataan. 
 




Lara on niin ihana :')

Ps. Mun nimimerkki instagramissa on "allunorski". Seuratkaa jos kiinnostaa! :)

ARVONTA! http://all-these-ups-and-downs.blogspot.com/2012/05/blogiarvonta-part-2.html
Kivat palkinnot!

ARVONTA 2! http://teamjumpers.se/?p=266
Palkintona soft up jalustimet!


12 kommenttia:

  1. Aaaah ku tulee muistoja mieleen Norjasta !! Meilläki oli siellä ala-asteella just tuollanen paraati itsenäisyys päivänä :D Tuo brunost muuten oli meillä sillon ainaki aina vuohenjuustoa, en sit tiiä onko niitäki monia erilaisia...:d
    Tosi kivoja noi sun ja Laran kuvat, ja ihanan kesä jo siellä ! :) täällä ku vasta ihan pienet hiirenkorvat pikkuhiljaa puissa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kui hauskaa! Ei kyl toi mitä mä söin oli ihan juustoa, vähän makeampaa vaan. En oo varma jos niitä on paljon erilaisia, mulla ei oo siis mitään käryä :D
      Kiitos. :) Täällä me otetaan aurinkoa ulkona terassilla nytkin, että joo täällä on ihan kesä!

      Poista
  2. Pakko sanoo mut toi juusto näyttää joltain savi kasalt :D mut kivoi kuvii ja teijä värit sopii hyvi yhtee! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhaha Liisa :D kiitti, ja joo ei ollu edes tarkoitus!

      Poista
  3. Ihanat noi kansallispuvut! Kyllä minäkin tommosen pukisin päälleni.. Nämä omat kasallispuvut ei oikein iske :/ Paha minä.

    Ihana Lara, kun tarkkaili vesilammikoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään niistä tosi paljon ja ottaisin mielelläni sellasen vastaan mutta ne maksa niin pirun paljon.
      Haha joo Se yritti vähän olla jännittävä :D

      Poista
  4. Mitkä saappaat sulla on näissä ratsastuskuvissa? c:

    VastaaPoista
  5. mikä malli tuo sun antares on?:) onko se musta vai sininen, kuvissa näyttää vähän tumman siniseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en oo ihan varma mikä sen mallin nimi on, mutta se ei ainakaan oo se ihan uusin. ja se on musta:)

      Poista
    2. mun muistaakseni antares kypärien sisäpuolella lukee malli. olisikohan tuo ehkä classic tai reference, näyttäisi ainakin jommalta kummalta :) onko tuossa ihan muovin mattapinta vai kangas-pinta?

      Poista
    3. muovin mattapinta:) täytyy muistaa katsoa mikä malli se on!

      Poista