sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Muutto ja vuosi 2012!

Noniin, nyt on joulut ja uudetvuodet vietetty! Vietettiin siis joulu mummini luona Rantasalmella, Savonlinnan lähellä. Sinne tuli myös mun serkku ja täti. Joulupukki tuli illalla joulupäivällisen jälkeen ja jakoi kaikille joululahjat (pikkusisko 8v. ja serkku 5v.). Minä sain lahjaksi vaatteita, ugit ja voiteita sun muita..kaikkea tarpeellista ja kivaa :) Oli todella mukavaa viettää taas mukava joulu lähimpien ihmisten parissa!
Sillä aikaa kun olimme suomessa, Laraa hoisi yksi tallityöntekijä, joka sanoi että Lartsi oli ollut ihan kiltisti.

Tulimme takaisin kotinorjaan (:D) viime torstaina juuri ennen uuttavuotta. Uudenvuoden vietimme naapuritalossa juhlissa. Sinne oli kutsuttu pai muutakin perhettä naapurustosta, kaikki olivat tosi mukavia! Hui että raketit olivat hienoja keskiyöllä! Kamu ihan tärisi kun se oli niin peloissaan, raukka luuli että kolmas maailmansota on meneillään. Mutta siis hieno uusivuosi oli ja tutustuttiin moniin uusiin ihmisiin!

Sunnuntaina muutettiin nyt sitten Elveliltä -> Hosle Gårdille. Syynä miksi muutettiin oli siis että Elveli on niin kaukana. Meillä ei vielä ole ajokortteja joten vanhemmat joutuvat koko ajan kuskaamaan meitä ees taas..
Vähän oli haikeeta muuttaa kun juuri olin saanut pari kaveria sieltä, mutta toisaalta Hoslella on niin paljon hienompi talli ja isot kaapit, kuivatushuoneet sun muut. Eikä kaapissa satuloitten päällä juokse hiiriä!
Muutto sujui hyvin. Kamat kannettiin ripeästi autoon ja hevonen käveli taas suoraan koppiin sisälle. Satoi ihan älyttömän paljon lunta ja oli vähän liukasta, mutta matka sujui hyvin kun oli maastoauto vetämässä ja taitava kuski.
Perillä Lara asteli ulos vähän kummissaan. Ida ja meidän iskä alkoi kantamaan tavaraa sisälle kun minä lähdin kävelyttämään Lartsaa. Meinattiin ensin mennä vähän maastoon mutta ei päästy pitkälle kun yksi täti pysäytti meidät ja sanoi että siellä on poni vapaana...no me mentiinkin sitten maneesiin :D
Kävelytyksen jälkeen kaikki oli jo melkein valmista joten laitettiin Lara karsinaan, tehtiin ruoat ja pistettiin Laralle parit porkkanat ruokakulhoon ja lähdimme kotiin.

Tänään mentiin Paddock-kaupan kautta ostamassa gramaanit (gg:t tuli ostettua äidin huomaamatta, heheh). Lara on ollut vähän v-mäinen ratsastaa nyt kun tikittää jotenkin sen pään kanssa ja oikein kulje.. Nomutta kuitenkin.. kun tulin tallille, Lara oli jo sisällä odottamassa, ai että kun se osaa ollakkin niin söpö vaaleanpunaisen turpansa kanssa!
Otin karsinan ja pistin Laran kuntoon. Lähdettiin maastoon alkukäynneille yhden mukavan tytön kanssa. Laralla oli aika paljon energiaa ja ravasi sipsuttaen puolet matkasta. Maneesissa kun otin ohjat, Lara ei ollut moksikaan gramaaneista vaan tajusi heti mitä hain. Lara kulki todella hienosti ja korkeammassa muodossa! Lopussa menin gramaanit löysinä ja dadam Lara oli vieläkin yhtä hyvä! Oli tosi hyvä olo ratsastuksen jälkeen!
Seuraavan kerran otan kuvaajan mukaan niin saan todistemateriaalia.

Tässä kuvia alatallista missä Lara asustaa.

Ovensuusta, vasemmalla yksi sattari.
Ovensuusta, oikealla rehut ja toinen sattari, missä meidän kaappi on.
Meidän sattari.
Meidän kaappi.



Ruoat.
Ovensuusta suoraan eteenpäin.
Ovensuusta suoraan ja vasemmalle.
Ovensuusta suoraan ja oikealle. Laran karsina on toinen oikealla, missä on ruskea loimi:)
Tällanen söpöliiini sieltä paljastui 

Laralla on nyt heinää melkein koko ajan, kun se on niin laihassa kunnossa.
Lartsan boksi.
Kottarit ja muut.
Kisakaapit.



Ja sitten vielä...

HYVÄÄ UUTTAVUOTTA KAIKILLE! :)
JA KIITOS KAIKILLE 86 LUKIJOILLE!

2 kommenttia:

  1. tää oli TOSI kiva! kiva kun paljon kuvia jne. nyt sun on ihan oikeesti pakko ruveta postailla useemmin! ja muista tehdä se juttu mihi haastoin sut ;)

    VastaaPoista