maanantai 17. joulukuuta 2012

Täällä taas!

Vähän noloa mutta tässä on tosiaan vierähtänyt pari kuukautta...jos ei puolvuotta.....anteeksi? hehe
Syy miksi en ole päivittänyt blogia on että koulu vie niin paljon aikaa että hevonen juuri ja juuri mahtuu sekaan. Sosiaalielämästä ei tarvitse edes puhua, sitä ei ole. Blogi ei ole ollut ykkösprioriteettina..heh

Lepyttekö jos laitan alle sulosen kuvan Kamusta? :)))

Kamun hymyt tuo kyllä hymyn huulille eiks vaan?

Lara vietiin melkein kaksi kuukautta sitten viimeiselle tarkastukselle klinikalle ja siellä todettiin että Lara on täysin terve! Täähän oli tosi ihan uutinen! Me oltiin jo ehditty kehittää ajatuksia siitä miten Laraa ei voitaisi enään käyttää esteillä jos sille tulee jptain pysyvää vammaa. Oltiin niin iloisia koko perhe kun saatiin kuulla nää uutiset. Klinikalta meidät passitettiin kotiin ja anettiin lupa alkaa ravaamaan. Ensin 30 metriä ja sitten lisättiin siihen 10 metriä parin päivän välein. Nyt saadankin jo laukata ja ratsastaa kunnolla. Meidän onneksemme nyt ilma on kuitenkin ruvennut kylmenemään joten ei edes voida mennä kunnolla. Tää on aika huono juttu alkaa pitämään mitään lomia kuntoutuksen aikana mutta minkä sille voi kun lämpötilat laskee ja laskee.

Toinen huono puoli tän kylmyyden kanssa on myös että Laralle tuli pitkän karvan kanssa jotain ihme paiseita ja näppylöitä jotka kutitti raukkaa niin paljon että se veti karsinanseinän pois paikoiltaan peppua hinkatessaan, joten me tilattiin eläinlääkäri joka käski meidät klippaamaan Laran läpikotaisin. Joten me (eipäs valehdella, se oli Ida joka klippas mutta mä kyllä olin paikanpäällä seinänkoristeena) sitten reippaina klipattiin se ja nyt se kalkkuna sitten varmaan jäätyy ulkona elimet otsassa. Noei, kyllä sillä on lämpimät loimet päällä. Ell sanoi että näppylät ovat allerginen reaktio jostain. Hän sanoi että Laralla on ehkä ollut märkä loimi päällä tai muuten vain paksu loimi liian kauan päällä niin että Laran iho ei ole saanut hengittää. Raivostuttavaa kun meidän tallilla henkilökunta ei ota loimia pois kun he tuovat hevoset sisälle kahden aikoihin. Ensinnäkin kahdelta on aivan liian aikaisin. Hevoset saavat olla ulkona maksimissaan 4-5 tuntia?! Ja kuka työssäkäyvä tai ahkera koululainen pääse ryynättyä tallille heti kahden jälkeen niin ettei hevosparka kuole kuumuuteen sisällä lämmitetyssä tallissa. Toisekseen me maksetaan ihan tarpeeksi että ne omistajat voisivat palkata jonkun iloisen ihmisen ottamaan hevosilta loimet pois kun ne otetaan sisälle. Oi että tuolla tallilla rasittaa monet asiat nykyään, voisin listata kymmenen muuta asiaa mitkä käyvät hermoille mutta yritetään pitää tää positiivisena haha
Voi olla että muutetaan tuolta pois kun Ida saa ajokortin. Voidaan muuttaa vähän kauemmaskin. Nykyinen tallihan on 3 km meidän kotoa joka on kätevää joo, mutta ois kiva jos talli ois siedettävä kans.

Laralla on nyt sairasloman jälkeen ihan hurjasti energiaa ja kylmät ilmat ei ollenkaan auta tilannetta. Sitä on siis ihan mahdotonta taluttaa maneesissa. Sille tulee joku ihme sätky ja sitte se rupee hyppii ja ravaa kun oripoika mun vieressä. Se käyttäytyy kun mikälie villivarsa. Se myös hyppii pystyyn, ja kunnolla. Se ei siis yritä riistäytyä tai vahingoittaa mua mutta sitä on vaan vaikea olla maneesissa noin villin hevosen kanssa 10 muun ratsukon kanssa. Lara kans tekee sellasta ihan outoa ääntä kun se steppaa. Sitten kun maneesiin astuu musta pikku syötävän söpö shettis, Laralla pimahtaa. Ei huhhuh. Se ihmettelee ja pelkää sitä niin paljon.
Ratsastaessa Lara ei ole kuitenkaan villi samalla tavalla ollenkaan, se on ihan chilli. Onneksi.

Anyways, nyt aletaan taas käymään koulutunneilla joulun jälkeen ja yritetään saada tää meidän tamma ruotuun.

Alla pari talvikuvaa Larpista :)





Jos jäit ihmettelemään jotain niin kysy vaan alempana kommenteissa. Vastaan mielelläni.

Kirjoitusvirheitä löytyy varmasti. Sori nykyään kirjoitan enään vain englantia ja norjaa. Joten give me a break jooko! :)

Luin muuten kaikki kommentit mitä olette kommentoinut nyt paussin aikana, olette kaikki niin ihania.

Love you!<3

5 kommenttia:

  1. voitko tehä semmose lifestyle tyylisen postauksen et minkälaista oli muuttaa norjaa?:) ja niiku kaikkee et mite sovelluit ja kaua meni et sovelluit sinne ja minkälaista siä o ja onko sulla paljo kavereita ja si mite opit kielen ja mitä kieltä puhut sielä yms?:) olis tosi kiva jos kertoisit vähä ennemmä:>

    VastaaPoista
  2. Olis muuten kiva kuulla lisää noista hevos ja tallikuvioista Norjassa. Miten poikkeaa Suomalaisesta? Entä hintataso?
    Ja vaikkapa siitä teidän tallipaikastakin enemmän, mikä siellä mättää? Mikä on hyvää? :D

    VastaaPoista
  3. ihanaa ku te palasitee :)! ja teillä oli onnea... :) jatka vaa samaan malliin aina ku kerkiät !! :D

    VastaaPoista
  4. http://essijavallu.blogspot.fi/2012/12/luukku19.html :)

    VastaaPoista
  5. Oooi, ihanaa!! Kiva, kun nyt on kaikki kunnossa teillä. :) Ja tokihan sen ymmärtää, jos ei opiskeluiden takia ehdi blogiin kirjoittaa. Blogin on tarkoitus olla vain mukava harrastus, jonka edelle tietenkin menee lukuista asiat. :)

    Inhottavaa, kun tallin toiminta ei miellytä. Toivottavasti löydätte jossain vaiheessa juuri teille sopivan tallin! ;)

    VastaaPoista