lauantai 22. joulukuuta 2012

liikutukset

Viimeviikon tiistaina oltiin Idan kanssa tallilla juoksuttamassa Lara. Sillä oli niin paljon energiaa että päästettiin se vapaaksi juoksemaan vähäksi aikaa, ja voi hertsuman repaleet kuinka paljon se nautti! Ei tajuttu ottaa videota siitä vielä mutta Ida videoi sitten myöhemmin vähän juoksutuksesta ja vähän kun Lara oli irtona. Kiva nähdä kun Lara liikkuu rentona ja tyytyväisenä. :)



Ida on nyt kipeä, joten minä menen Laralla kaikki päivät kunnes Ida parantuu. Tänään menin tallille kahdelta ottamaan ryhmän hevoset sisälle. Otin tottakai Laran viimeiseksi, se ei kuitenkaan ollut yksin ulkona joten se ei edes haitannut. Lara oli ihan vauhko kun hain sen, se laukkaili ja pukitteli tarhassa. Taluttaessa se veti passagea ja mitälie muita koululiikkeitä, ihme likka. Toin sen sisälle syömään sillä aikaa kun otin karsinan. Satuloin Laran ja sitten lähettiin maastolenkille. Oli ihana sää ja me molemmat nautittiin. Tän jälkeen mentiin maneesiin pitämään kunnon treeni.
Nyt kun Laralla ei vielä ole lihakset kunnolla kasassa, se lähtee helposti nojaamaan kädelle ja on vaikea saada sen takapää töihin. Joten heti alkuraveissa käytin enemmän pohjetta kuin ohjaa. Pistin sen ravaamaan kunnolla eteenpäin. Näin sain Laran nopeasti kuulolle ja paljon pehmeämmäksi kädelle. Otin aika pitkät alkuverryttelyt niin että saisin ekstra-energiat pois ja hevosen lämpimäksi. Tein paljon voltteja ja serpenttiinejä koska näissä tehtävissä sen on pakko ottaa takapää alle. Siirtymiset myös auttaa ja niitä tehtiin paljon. Otin tänään ensimmäistä kertaa laukkaa Laralla sairasloman jälkeen ja yllätyin todella! Mutta vain ja ainoastaan positiivisesti. Odotin että se olisi lähtenyt kaahottamaan ja puskemaan mutta ei. Se oli reipas mutta rauhallinen, se ei nojannut kädellekkään. Lara oli aivan ihana! Jes!




uutta suojaa ja bootsia, veredukset takana myös

Mätsättiinkin vielä, ai että ratsastus meni nappiin.

Katsotaan jos saan Sofien kuvaamaan huomista. :)

6 kommenttia: