perjantai 4. marraskuuta 2011

Minä hevosenomistajana

Sain blogihaasteen Janitalta, kiitos siitä :)

Homman nimi on siis se, että sinun täytyy kertoa millainen hevosenomistaja olet. Mitä haluaisit itsessäsi parantaa, ja mihin asioihin olet ylpeä. Muistattehan olla rehellisiä, muuten tästä menee kokonaan maku. Jokainen postauksen kirjoittanut voi haastaa 3 henkilötä tekemään tämän.

Haastan AnnikanJassun ja Balun-blogin.

Minä olen hevosenomistajana tarkka hevosesta ja sen voinnista, ehkä välillä liiankin. Esim. kun nyt Laralla oli pieni flunssa niin otettiin heti pieni loma jotta ei tule mitään jatkosairauksia?

Minulla ei ole ikinä ole sitä "ää, taas tallille, byääh" -fiilistä. Tykkään käydä tallilla hoitamassa talliaskareet sekä ratsastamassa.



Hoidan hevosen aina perusteellisesti. Juuri oikeat harjat juuri oikeassa järjestyksessä. Häntä ja harjakin ovat aina sileinä kun olen valmis.
Kavioiden hoito on myös tullut tärkeäksi ajan myötä. Esim. kun Lara tuli meille sillä oli ihan hirveät kaviot. Hieman ylikasvaneet lautasen kokoiset kaviot joissa oli pari kokoa liian pienet kengät, hirvitytti. Katselin muiden hevosten kavioita ja vertasin niitä Laran kavioihin. Siitä asti siitä on tullut vain tapa ja pakkomielle pitää kaviot hyvässä kunnossa ja myös tilata aina kengittäjä säännöllisesti.
En tykkää siitä että hevonen käyttäytyy huonosti, Larallekin pidetään kunnon kuria. Mössöjä antaessa ei rynnitä päälle, ei näykitä satulavyötä kiristäessä eikä mitään muutakaan. Lara ei tee yleensä mitään pahaa, se on yleensä ihan enkelinä joka tilanteessa.

Koitan ratsastaa ihan normaalisti ilman että pyydän mitään ihmeellisempää. Haluan mielummin työkennellä valvovan silmän alla varsinkin kun kyseessä on nuori hevonen kuin Lara joka ei osaa paljon mitään sileällä. Kuitenkin aina välillä alan työstää vääriä asioita, joita Lara ei ehkä osaa. Uhan alla ovat olleet esim. laukanvaihdot, pohkeenväistöt.....

Yksi, ehkä huono asia, on myös se, että tykkään hypätä korkeampia ja en aina malta mennä niitä maahankaivettuja puomeja. Aloitan matalalta mutta aina lopussa esteet ovat jo nousseet sinne metrin yli. Eihän tää välttämättä mikään paha juttu ole mutta huono tapa..

Laraa liikutetaan n.6 kertaa viikossa, 1 vapaapäivä. 2-3 kertaa maneesissa tuuppailua, ainakin yhden kerran käydään maastossa ja 1-2 kertaa kevyempi liikutus. Yksi valmennus viikossa joka on joko koulu tai este. Sitten myöhemmin kun Laralle kerääntyy enemmän lihaksia ja kunto kohenee niin voidaan lisätä se toinen valmennus viikkoon.

Tykkään jäädä puhumaan muiden tallilaisten kanssa heidän hevosesta ja mitä sille kuuluu ja mitäs meidän hepalle kuuluu sun muuta plörinää. Välillä se pysäyttääkin minut ihan kokonaan kun juttu rupee kulkee :D



Muuten kävin ratsastamassa Laran eilen kevyesti. Eteen alas harjoituksia, tyttö oli ihan super! Tänään Ida menee Lartsilla tuuppailemaan. Huomenna olisi vuorossa puomitreeni, siitä tulee videota sitten huomenna :)

ps. Laralla on ollut jotain näppylöitä selässä. Luulin ensin että ne johtuivat huonosta satulasta!? Mutta huomasin että näppylöitä oli muissakin kohdissa kun esim takajalkojen kainaloiden yläpuolella ja todettiin tallikaverin kanssa että ne ovat hikinäppylöitä. Melkein kaikki ovat jo mennyt pois, huh!

6 kommenttia: