keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Estetunti ja 125 video

Oiiiiii, eilen oltiin periaatteessa ensimmäistä kertaa kunnon estetunnilla ja oli ihan älyttömän kivaa!

Aloitettiin ravissa niin että piti saada ratsastus yksinkertaiseksi ja hevonen rennoksi. Meidän piti ratsastaa voltti hevonen pyöreänä. Valmentajan, Stianin mielestä Lara pysyi hyvin voltilla ja taipui hyvin. Seuraavaksi otettiin laukkatyökentelyä isolla pääty-ympyrällä mihin piti ratsastaa pieni voltti päätyyn. Lara oli tosi yhteistyöhaluinen ja toimi tosi hyvin. Ei rynninyt vaikka meninkin nivelillä. Menin nivelillä sen takia että Stian näkisi millainen Lara on niiden kanssa ja että sitten päätetään mikä sille sopisi kuolaimiksi esteillä.
Laukkatyöskentelyn jälkeen tultiin puomi-este-puomi -linjaa. Tultiin ravissa puomin yli esteelle (viisi laukka-askelta) joka oli n. 60cm korkea, minkä jälkeen viisi laukka-askelta ja puomi. Tultiin rauhassa ravissa joka sujui hyvin ja rauhassa viisi askelta puomin yli. Sitten meidän piti tulla tämä laukassa. Lara vei mua ihan 6-0! Stian sanoi että tule vaan ravissa koska toi neiti ei näytä rauhoittuvan...:D Joo eli siis tultiin ravissa sisään siitä edespäin.
Sitten tultiin sellasta tehtävää että keskilinjalla oli n.8 ravipuomia ja ristikko peräkkäin minkä jälkeen piti valita meneekö oikealle pystylle vai vasemmalle okserille ja ratsastaa kunnolla esteen jälkeen kulma läpi.
Ei olla ennen menty noin montaa ravipuomia peräkkäin mutta ei se ollut mitenkään niin vaikeata Laralle.. Eka hyppy vasemmalle okserille epäonnistui......Lara hyppäsi kauempaa kun olin luullut minkä seurauksena oli että jäin jälkeen ja tuli ihan hirveä hyppy, mutta ei tiputettu, eikä Larakaan ollut moksiskaan! Seuraavat kerrat sujuivat hyvin ja saatiin kehuja.
Lopuksi tultiin rataa missä oli nämä tehtävät mukana ja vielä yksi okseri-7 laukkaa-okseri -linja. Rata oli n. 80cm korkea joka sujui todella hyvin. Lara oli ihan täydellinen!
Alla lyhyt video missä näkyy esteet. Me mennään siellä sitä puomi-este-puomi tehtävää mutta äiti ei löytänyt zoomia minkä seurauksena emme näy niin hyvin:) Joku oli ottanut muistikortin pois joten äiti kuvasi sen 16 sekuntia mikä kameran muistiin mahtui, jes !

Ensi viikolla taas parantamaan molempien taitoja esteillä! Kotitehtäväksi sain katsoa ylös, olkapäät takana; eli ryhti kuntoon!

Ida hyppäsi sunnuntaina Laralla ja olin mukana auttamassa. Lara kaahotti aika paljon ja Idaki turhautui jo.. Se on aika rasittavaa, heti kun Lara näkeekään esteen niin pää ylös ja rynnintä esteelle. Nomutta martingaalit tilattiin tänään ja niiden pitäisi tulla viikon päästä.
Rakensin sarjan Idalle ja Laralle jonka Lara tuli hyvin ja keskittyikin enemmän. Nostin lopuksi sarjan okserin  125:teen jonka Lara hyppäsi ihan leikiten! Toivottavasti päästäisiin joskus hyppäämään isoja ratoja!




125  :)

ps. Haluttiin siis alunperin Hoslegård -nimiselle tallille mutta siellä ei ollut paikkoja. Olimme jonotuslistalla nyt vähän aikaa ja nyt se soitto tuli, meille on paikka siellä uudesta vuodesta lähtien. Hosle on 3 km päässä meiltä ja siellä on todella hienot puitteet! Hieno maneesi sekä kenttä, hyväkuntoiset tarhat, siisti tallirakennus ja on muutenkin suosittu hyvänä tallina.

6 kommenttia:

  1. näyttääpä tuo 125 pieneltä :o

    VastaaPoista
  2. Nyt kun kattoo niin este kyllä näyttää pienemmältä mutta mitattiin se 125..

    VastaaPoista
  3. minkä kielisenä sulle pidetään valmennukset? (=
    ja muutenkin ois kiva miten ja millä kielellä norjassa pärjäät (: vai oletko asunut ulkomailla ennekin vai koko ikäsi suomessa?

    VastaaPoista
  4. *ois kiva tietää...

    VastaaPoista
  5. Ihan norjaksi pidetään kaikki tunnit. Suomessa olin ruotsinkielisessä koulussa ja sitä kautta mun on helppo ymmärtää norjaa, tai no helppo ja helppo.. Jotkut sanat tulevat ihan puskasta mutta sitten ne sanovat sanan englanniksi ja sitä kautta olenkin jo oppinut ihan älyttömästi erilaisia sanoja!

    Voisin tehdä erikoispostauksen tästä Norjaan muutosta ja millaista täällä on kun monet ovat tosi uteliaita.. Ehkä siinä 100 lukijan paikkeilla voisin sen tehdä.

    VastaaPoista
  6. Inactivity leads to Nerve Pain sufferers should consult an orthopedic surgeon or chiropractor,
    I think posture has so many causes of lower Nerve Pain caused by running a campaign for better blood flow.


    Review my weblog; Miltona acupuncture back pain
    Here is my web site - Miltona acupuncture back pain

    VastaaPoista