tiistai 20. toukokuuta 2014

koulutunti (video)

Moi! Lauantaina menin Laran kentällä kevyesti koska sillon oli Norjan itsenäisyyspäivä ja pitihän sitä juhlia kun se on kaikille norjalaisille niin tärkeää......haha. Sunnuntaina olin maastossa, laukattiin aika paljon, siinä toivossa että sillä ei olisi ekstra energiaa koulutunnilla maanantaina. Lara pärski ja näytti nauttivan. :) Maanantaina Idalla piti olla koulutunti mutta se joutui töihin niin mä otin sen tunnin Idan puolesta. Lara toimi oikein kivasti ja kuunteli.

Kun sain Laran läpi, se oli _todella_ rauhallinen. Siis Margrethe (valmentaja) sanoi että tempo oli perfect, joten uskoin häntä. Normaalisti Lara on niin reipas että jouduin kysymään Margretheltä että jos kaikki näyttää olevan okei. Ainakin kaksi kertaa.. Mutta siis käynti, ravi ja laukka sujuivat hyvin ja Lara oli mutkaton, taipuisa ja pehmeä suusta. Hyvä poni!

Tänään olin Jens Henrik Wagner -henkilön kouluvalmennuksessa. Jens on siis tanskalainen koulratsastaja joka treenaa aika taitavia ratsastajia Tanskassa.. Nauratti vähän mennä Laran kanssa sen tunnille..siis Lara pärjää kyllä..tarkoitan mun kouluratsastuskykyjä :D Ajattelin että kun se oli niin hieno eilen, että kaikki menisi seinille tänään. Mutta eipä mennyt!

Ihan ensin, esittäymisen jälkeen, Jens kysyi että mikäs hevonen tässä on? Mitä sukua Laralla on? Mitä Lara osaa? Kaikki nämä perusasiat. Kun sanoin että Laralla on Landgraf I suvussa, hän tykkäsi kovasti. Tai sanoi ainakin että helvetin hieno sitä Landgraf ykköstä olla suvussa. Haha! Olipa kiva kuulla.

Jens antoi hyviä ja selkeitä ohjeita, vaikka hän tanskaa puhuikin haha. Hän sanoi että mä jännitän, tai pistän lukkoon mun kädet ja olkapäät joka tuntuu hevosen suuhun pahalta. Sen takia se rupeaa kovaksi edestä. Sain myös kuulla originaalin; kantapäät alas! Yritän jotenkin kantapäillä antaa pohkeita eikä siitä tule mitään. Sitä kautta jännityn myös. Toinen juttu oli että mun pohje liikkuu liikaa. Sen pitää olla tasainen niin että Lara ymmärtää selkeästi muut avut. Kaikki nämä toimi tosi hyvin joka johti siihen että Lara oli hyvä edestä ja kuunteli pohjetta. Se, että Laran saa pehmeäksi edestä tarkoittaa että se ei kaahaa. Sillä on mukava olla eikä se jännity. Loppua kohden Lara rupesi väsymään, oli lisäksi aika kuuma (24 astetta), mutta jaksoi kuitenkin tsempata loppuun asti.

Sofie jaksoi just ja just videoida.. Ei siitä mitään niin laadukasta tullut...Mutta tässä se tulee ny kuitenkin.


vanha kuva:)
se on niin ihana

2 kommenttia:

  1. Nyt kyllä rupeat kouluratsastajaksi! Älyttömän kivan näköistä ja Lara on niin hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Liisa! Kiitos!! Se on kyllä varsin kivaa kun sa yhteistyön pelaamaan! :)

      Poista